Hvilke sociale medier bruger din virksomhed? Du har nok efterhånden fået slynget det i hovedet mange gange. Men sociale medier er vigtigt!
Virkelig vigtigt! Både for at kommunikere dit brand ud udadtil, for at skabe fællesskaber omkring din virksomhed eller dine produkter, for at annoncere og skabe en masse salg, og sidst, men ikke mindst for at linkbuilde.
Da rigtigt mange sociale medier er privatlivs-sikre og ekstremt trafikgenererende websites og apps, gør det ekstremt meget for din link-building og din forekomst i søgemaskinerne. På sociale medier sker det blandt andet, hvis folk deler dit content, dine produkter eller generelt linker til din hjemmeside.
Derfor vil vi nu gennemgå de 10 sociale medier, som vi hos Viral Media mener, din virksomhed bør kigge imod. Måske behøver din virksomhed ikke at have en profil på alle og køre opslag på alle, men de er i hvert fald værd at overveje. For jo bredere, du når ud, desto flere links får du ind til dit site. Og jo mere linkbuilding, jo højere søgemaskineplaceringer, og til sidst flere salg og kunder.’
Lad os komme i gang! Først vil vi fokusere lidt på, hvad der er godt for virksomheder, der fokuserer på det danske marked.
Det danske marked for sociale medier
1 Facebook:
Ah ja, vi begynder med en lidt kedelig én. For Facebook er bare stedet, du bør være med din virksomhed lige nu. Når næsten 2/3 af den danske befolkning bruger Facebook dagligt, så har
Vi vil spare dig for en masse snak om Facebook-annoncering og generel kommunikation på Facebook, for du har nok hørt det hele før. Dog vil vi alligevel nævne Facebook-grupper som en ofte undervurderet spiller. For du kan bruge Facebook-grupper aktivt til at danne dig samlinger for kunder, leads og andre branche-interesserede, hvor du så kan dele dit content og få nogle diskussioner i gang. Her er du sikker på, at folk er interesserede, hvis de har meldt sig på.
Men ellers kender du formentlig til resten.
2 Pinterest:
Måske en lidt overraskende 2’er for mange. Men kigger vi på andelen af danskernes sociale medie-forbrug i volumen, så kommer Pinterest faktisk på en klar andenplads – og interessen for Pinterest vokser, selvom der egentlig ikke findes mere end 4-5% danskere, som bruger Pinterest dagligt. Men du kan se Pinterest ligge på 22% af social medier-volumen på denne graf, og den opadgående kurve er ingen overraskelse:
Pinterst er et medie til billede- og inspirationsdelings. Mange virksomheder bruger det til lækre billeder af produkter, og så linker de til produkterne på deres website. Det skaber en masse trafik, og du ved, at folk, som søger efter dit specifikke produkt, kommer ind som mulig kunde.
Arkitekter, indretningsarkitekter og generelt boligbranchen kigger meget på Pinterest for inspiration, da det på verdensplan er et af de allermest populære sociale bookmarking-sites. Der er så meget content derinde, og man har mulighed for virkelig at række bredt ud i forskellige brancher. Restaurationsbranchen er også en af dem, der scorer højt derinde i forhold til mad- og anretnings-inspiration.
3 Instagram:
Of course. Vi skal også have Instagram på banen. For selv om det Facebook-ejede sociale medie nok allerede er rigeligt kendt, men det er også, fordi det har så enormt meget potentiale for både branding viaa content og salg via annoncer.
I Danmark bruger godt 1/4 af befolkningen Instagram hver evigt eneste dag. Så hvis du ikke allerede har godt gang i din Facebook-annoncering, som også springer over på Instagrams lidt mere binge’ende måde at fungere på, så burde du det helt sikkert!
4 TikTok:
Med over 20% af danske unge mellem 9-14 år som brugere har TikTok alligevel lidt af en magt. Vi ved godt, at TikTok i øjeblikket er en gråzone grundet spændinger omkring Kina og datasikkerhed, men det app’en som socialt medie udgør en kæmpe mulighed for virksomheder, der vil ramme inden for denne målgruppe.
TikTok er nemlig et populært sted for enkelt, sjovt content til at kunne få opmærksomhed på din virksomhed. Og TikTok har allerede en nem og enkel måde at opsætte annoncer på.
I øjeblikket har nogle first-movers som Christiane Schaumburg-Müller allerede tilkæmpet sig en følgerskare på TikTok, men du kan fortsat nå det.
5 LinkedIn:
Hvis du satser meget på at sælge B2B, altså handle med andre virksomheder, eller udvide din virksomheds netværk, så er LinkedIn selvfølgelig stedet for det danske marked.
Omkring 7% af danskerne bruger LinkedIn på daglig basis, og det er perfekt til at få et netværk inden for din branche, fortælle om dine ydelser og meget mere. Det kræver også ofte en mere ‘professionel’ approach end andre sociale medier, hvilket for mange virksomheder er rart at manøvrere rundt i.
6 YouTube:
Her handler det nok mest om, at din virksomhed skal leve på video-content for at kunne benytte sig af YouTube. Men det kender vi vist alle til efterhånden, og det kan være svært at skabe sig en vej ind til det store publikum. Med 26-27% af danskerne, der besøger YouTube hver dag, kan vi bare ikke lade være med at nævne det.
Heldigvis kan kendte ‘youtubere’ eller populære YouTube-accounts inden for din branche sagtens dele links til din hjemmeside. Prøv at få dem til at teste din produkter, og ellers er Google-annoncering på YouTube også et ret stort hit at få sat i gang.
7 Email:
Måske knapt så kendt som socialt medie, men alligevel vil vi nævne den i samme gruppe. For email-marketing er bare en stor spiller i nutidens digitale marketing.
Vi har selv opsat vores eget nyhedsbrev, hvor vi deler nørdet gratis-content omkring digital marketing – og en del af de nyhedsbreve, vi sender ud, vil handle specifikt om email-marketing. Det er originalt content, som ikke fås andre steder. Ej heller på vores hjemmeside. Du kan tilmelde dig det, hvis du vil se, hvad vi snakker om!
Men email-marketing kan du sætte op, så det kører helt automatisk, og du derfor efterfølgende ikke behøver at løfte en finger, før brugere og kunder kommer ind via de forskellige nyhedsbreve. Det er en hurtig investering for noget, som mange virksomheder ved batter i salgstallene.
I vores nyhedsbreve, som vi håber, du tilmelder dig, vil du også få eksempler på, hvilke mail-programmer der er klart bedst til dig og din virksomhed.
Det udenlandske marked for sociale medier
8 Twitter:
Egentlig kunne Twitter også have haft plads oppe i det danske marked, men af en eller anden grund har Twitters korte tekstformater aldrig slået lige så meget igennem på landsplan i Danmark, som man ser mange steder i udlandet (og i visse brancher i Danmark). I dag har vi kun omkring 7% danskere, som bruger Twitter hver dag.
Men udenlandsk er Twitter kæmpestort, og det er et mekka for deling af links. Specielt hvis du laver blogindlæg eller vil starte diskussioner om tendenser, produkter eller andet inden for din branche, kan Twitter give dig en masse linkbuilding og trafik til din hjemmeside.
Hashtags kan om noget også bruges aktivt på Twitter til at nå bredt ud. Og skabe en stor tilstrømning af mulige kunder til din virksomhed.
9 Reddit:
Overraskende få bruger Reddit aktivt i deres virksomheds-kommunikation og -annoncering. Kun 4% af danskerne bruger Reddit hver dag, og alligevel kan man nærmest finde ALT på Reddit.
Hvis du går meget op i en bestemt branche eller en del i din branche, kan du ofte finde underkategorier på sitet, som sørger for, at du virkelig kan målrette dit content. Reddit har også en skarp annoncerings-mulighed, der igen også kan målrettes meget.
Mest af alt lever Reddit på links, så hvis du vil have rigeligt med linkbuilding, så skal du se, om du ikke kan nå langt ud via Reddits mange algoritmer. Det kan være billedcontent, video-content og i den grad tekstcontent.
10 Medium:
Medium fylder intet i Danmark, men det har millioner af læsere ude i verden. Egentlig fungerer det så smart, at hvis du allerede har blogposts, artikler eller andet tekst-baseret content (helst på engelsk), så
Men ellers vil vi hellere smide dig mod Mediums egen forklaring om, hvorfor du bør smide dit content op på deres site. Det giver et ret godt overblik!
———————————————————–
En hurtig liste med andre relevante sociale medier til det udenlandske marked (tyvstjålet fra Search Engine Journal, hvor du også kan finde mange flere muligheder):
“Har vi glemt nogle sociale medier,” spørger du?
Tja, måske. Du tænker sikkert på Snapchat. Men hvor det før i tiden havde en enorm funktion gennem Snapchat-stories, så har Instagram overtaget langt mere, så Snapchat næsten kun er for snaps i dag.
Så selv om 24% af danskerne bruger Snapchat hver dag, er det måske ikke det bedste sociale medie at kigge imod. Specielt ikke hvis Facebook, Instagram eller et af de andre sociale medier finder på også at integrere en snap-funktion i deres funktion. Så bliver Snapchat meget mere irrelevant, end det faktisk allerede er.
1% af danskere bruger også Jodel hver dag, men der ser vi ikke mange muligheder i at få kunder ind på. Mest fordi det sociale medie er anonymt, og fordi links ikke virker i app’en.
//Mikkel
———
Sociale medier kan godt ses bare som sociale medier. Men sociale medier kan også ses som en god mulighed for din virksomhed. En virksomhed, som du er glad for. Selvfølgelig skal noget så vigtigt være på sociale medier, og det vil din virksomhed også have godt af!