Vi vil alle gerne have topplaceringerne i Google. Det er dét, der giver besøgende på vores hjemmesider, og det er dét, der giver penge til din virksomhed. Men hvorfor mister du din placering i Google?

Som vi flere gange nævner på vores hjemmeside, så er SEO (altså søgemaskineoptimering) ikke en hurtig spurt. Det er et maraton. Det kræver, at man holder øje med det over tid. Det kræver, at du vedligeholder det og holder øje med, om konkurrenterne prøver at slå dig på søgeord eller andet teknisk SEO.

Nogle gange opstår der dog uforklarlige ting, hvor du mister din placering fra den ene dag til den anden. Eller helt uden at konkurrenterne laver ændringer, der pludselig får dem på en Google-placering over dig. Din side fungerer og burde få en høj placering, men får det ikke. Hvad sker der?

Well, Google er en kompleks størrelse. Men her giver vi 3 forklaringer til, hvorfor du mister din sides placering i Google – det er nemlig ikke helt uforklarligt.

1 Du mister placering til … internettets foranderlighed!

Det lyder måske lidt spacy. Måske lyder det endda ret basalt. Vi ved jo godt, at internettet forandrer sig hele tiden – og Google med. Hvorfor kan det sørger for, at en side mister sin placering?

Jo, det handler om at have et stærkt SEO-kendskab. For hvis nogle af dine links fra din linkbuilding pludselig forsvinder, kan det sørge for, at du mister placering. Det kan være, hvis en side lukker ned, eller hvis en usikker og måske endda farlig side linker til din side.

Nogle gange ændrer content sig også. Nogle gange ændrer website-værktøjer sig også. Der sker hele tiden ændringer med ting, som har med dit SEO og din placering at gøre. Hvis du mister overflikket, er det kun forståeligt, men det gør Google og internettet bare ikke.

2 Du mister placering til … Googles nye algoritmer!

Google, ah, Google.. Vores og verdens største søgemaskine har det med at ændre på, hvordan søgemaskinen ranker sider i forhold til placering.

Det handler om, at Google altid gerne vil gøre sin søgemaskine mere brugervenlig. Tit vil Google også bare sørge for, at det ikke er for nemt at udnytte søgemaskinen til at opnå en god placering, så der bliver fair forhold for alle.

Men selv de mindste ændringer i algoritmen kan gøre, at du mister din placering. Hvis Google pludselig synes, at billede-ALT-tekst er mere vigtig, og du ikke har forberedt en god ALT-tekst? Ja, så kan du have nok så god en SEO-overskrift, SEO-tekst og meta-tekst, men du mister stadig din placering.

Det handler om at holde sig opdateret, og det handler om at følge, hvad algoritmerne bedst kan lide, så du får en god placering.

3 Du mister placering til … mennesker, der ændrer vaner!

Ha, og som om det ikke var svært nok! Først skal du forstå internettet, så skal du forstå algoritmer, og nu skal du fandme også forstå, hvordan mennesket fungerer?

Well, ja. Hvis du gerne vil sørge for, at du og din hjemmeside ikke mister den gode placering i Google.

Mennesker ændrer nemlig også deres måde at søge på i søgemaskiner som Google. Når sproget og sprogvaner ændrer sig over tid, så gør sproget i vores Google-søgninger også. Derfor kan du måske ikke altid ranke højt i placering på “knæhøj karse”, hvis ingen simpelthen siger det mere.

Derfor er det godt at holde sig opdateret på, om de søgeord, du får god placering på, ikke lige pludselig ændrer sig til noget andet. For så ved du godt, hvad du mister – din placering.

————————————————————————-

SEO er ubarmhjertigt.

Men du må vænne dig til at deltage i et marathon. Hvis du tror, at SEO, Google og at nå din placering blot er en spurt, så har du måske inden for et år eller to mistet din placering.

Vi foreslår altid, at du holder dig opdateret på de nyeste tendenser omkring internettet, Google, GDPR og generelle SEO-historier. Vi følger selv godt med hos Search Engine Journal, som ofte er ret hurtige med nyheder og gode guides til, hvordan SEO-udvikler sig, og hvad du bør gøre med det. Vi får selv inspiration fra dem fra tid til anden!

Ellers kan du følge vores helt egen blog, hvor vi skriver kortere, danske indlæg. Vi opdaterer altid med de nyeste nyheder omkring SEO-ændringer, algoritme-ændringer osv. Du kan også få disse nyheder via vores Facebook.

Hvis du gerne vil sørge for, at du ikke mister din placering i Google, så handler det om at holde sig opdateret!

Skal du bruge hjælp til SEO, så du ikke mister din placering i Google?

Som sagt er vi altid opdateret på de nyeste SEO-tendenser, og vi er skarpe i SEO-tekster, SEO-analyser og teknisk SEO.

Du kan se vores SEO-priser lige her! Så sørger vi for, at du ikke mister din placering i Google.’

Og så håber vi ellers, at du fik svar på, hvorfor man nogle gange mister placering efter placering i Google. God dag til dig!

// MikkelMister placering i Google? | Viral Media-logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *